מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

עיסויים בחדר הלידה

בשנים האחרונות אנחנו חוזים בשינוי מבורך ביחסים שבין עולם הרפואה המערבי ("הקונבנציונלי") לעולם הרפואה המשלימה ("האלטרנטיבי"). יותר ויותר רופאים ואחיות בתחומי הרפואה השונים נעזרים בטכניקות מתחום הרפואה המשלימה כדי לעזור למטופלים.

גם בחדר הלידה מחפשת הרפואה דרכים טבעיות להקל על כאבי היולדת. בחדר הלידה זה יתבטא בעיקר בשימוש בטכניקות מעולם הרפואה המשלימה. 

יעל איזנהמר, מיילדת ותיקה בחדרי הלידה בבילינסון, מספרת כי חלק גדול מהמיילדות המאיישות כיום את חדרי הלידה עברו קורסים בשיאצו ודמיון מודרך, ולא מעט מיילדות גם למדו רפלקסולוגיה, רייקי והילינג.

מרבית היולדות יפגשו בחדר הלידה מיילדת הבקיאה ברזי השיאצו. שיאצו הוא שיטת טיפול במגע שמקורה אמנם ביפן, אך היא מבוססת על עקרונות הרפואה הסינית. על פי שיטה זו, בגוף האדם קיימים מרידיאנים (ערוצי אנרגיה) המשפיעים זה על זה, ועל כן ניתן לטפל באזור מסוים ללא מגע ישיר עימו, אלא באמצעות לחיצה על אזור מרוחק שמשפיע עליו. כך, למשל, לחיצות על נקודות מסוימות באגן ובכף הרגל, יקדמו את ירידת ראש התינוק לצורך כניסתו לאגן ובכך יסייעו להתקדמות הלידה, ואילו לחיצות על נקודות מסוימות בכף היד או לאורך הגב יקלו על כאבי הצירים.

"יש לחיצות יחסית פשוטות ויש לחיצות שצריך ממש ידע מקדים עבורם. בכל מקרה מי שעושה את העיסוי צריך לדעת מה הוא עושה. יש לחיצות שמותרות בהריון, ואותן אני גם מלמדת בקורסים להכנה ללידה, כך שהגברים יכולים לסייע לנשים. יש גם נקודות שנכונות לשלבים הראשונים של הצירים, כשהאישה עוד בבית, וגם אותן נלמד, אולם יש נקודות שנכונות רק ללידה עצמה, וליתר בטחון", מחייכת יעל, "לא נחשוף את הנקודות האלו בכתבה זו, כי זה משהו שבאמת לא נרצה לנסות בבית". 

נשים שמעוניינות בלידה טבעית, ללא הרדמה אפידוראלית, מודעות בדרך כלל ליכולת העיסוי לסייע במהלך הלידה, אולם כדאי לדעת שגם בלידה עם אפידורל, העיסויים יכולים לקדם את הלידה, ובוודאי להרגיע את היולדת, כי בינינו – מי לא אוהבת שעושים לה מסג'? 

יעל, באופן כללי מסג' הוא דבר מרגיע – האם מותר לבן הזוג או למלווה לעשות עיסוי ליולדת במהלך הלידה?

"בעקרון מה שנעים לאשה זה מה שעושה הכי טוב, אבל צריך להבחין בין עיסוי מפנק לבין עיסוי שיש לו יכולת להשפיע על מהלך הלידה. כמובן שאם בן הזוג עובד בתחום הרפואה ההוליסטית, הוא יכול לבצע באשה עיסוי של ממש, אבל הוא חייב לעדכן את הצוות. באותה מידה, אנחנו מאפשרים לזוגות שמעוניינים בכך לצרף דולה ללידה, אבל גם היא תעבור שיחה מקדימה עם האחות האחראית על מה מותר ומה אסור לעשות ליולדת. בטיחות היולדת מעל הכל."

צריך לבקש את העיסוי או שהמיילדת כבר תציע?

"העיסוי מוצע לכל יולדת. אם האישה מאוד מעוניינת בעיסוי, ומבקשת זאת עם קבלתה, נבדוק מי מבין המיילדות שבמשמרת בקיאה בתחום ונצמיד אותה ליולדת זו. אנחנו מאוד אוהבים לפנק את היולדת, וככל שהזמן יאפשר – נעשה זאת. בנוסף אנחנו מאוד מעודדים את הבעלים ללמוד מאיתנו את הלחיצות ולעסות את האישה. ככה הבעל ירגיש פעיל ומחובר הרבה יותר לחוויה העוצמתית."
 

 

 

 

 

 

-----------------------------------

שירותים נוספים:

אחת על אחת עם מיילדת

מוקד המומחים

מוקד המיילדות

-----------------------------------

צפי בסרטונים:

כנסים ואירועים

"בשבילחן" עם ד"ר רוני חן

-----------------------------------

צאי לסיור וירטואלי

-----------------------------------

התקשרי או כתבי לנו:

טלפון: 03-9376333
דוא"ל: [email protected]
ווטסאפ: 054-2089229