מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

אפס הפרדה

לידה היא חוויה אישית ועוצמתית, שמפגישה בין היולדת ובן זוגה לבין צוות חדר לידה, שנמצא שם למענם ברגע מאוד ייחודי ואינטימי בחייהם. תפקידה של המיילדת לסייע לאשה לעבור את חוויית הלידה באופן החיובי ביותר, תוך הקשבה לצרכיה ושמירה על בטיחותה.

אנו בבילינסון מאמינים שחווית הלידה צריכה להתאים ליולדת, לרצונות ולהעדפות האישיות שלה. הבחירה נמצאת בידיה של היולדת - בהחלטה האם ללדת עם אפידורל או בלי, בשכיבה על הגב או בכל תנוחה אחרת, תוך שימוש באמצעים כמו שיאצו ודמיון מודרך, בבחירת המלווה ועוד. אך העקרון החשוב של להיות קשובים לרצונות היולדת אינו מסתיים ברגע הלידה.

לאחר הלידה, ישנן נשים שמבקשות לנוח מעט ולהתאושש, ומעדיפות לשלב את תינוקן בטיפול והשגחה בידיים הבטוחות של אחיות התינוקייה. נשים אחרות מעדיפות להיות צמודות לתינוקן 24/7, מרגע הלידה ועד השחרור הביתה, באופן שמכונה "אפס הפרדה".

המדריך הבא מספק את כל המידע וההסברים לנשים שבוחרות באפס הפרדה, שתופסת תאוצה בארץ ובעולם (וגם אם בחרת אחרת, אנחנו כאן בשבילך!):

אפס הפרדה:

במצב של אפס הפרדה האם ותינוקה אינם נפרדים לרגע מהלידה ועד השחרור מבה"ח, נשארים יחד לאורך כל התהליך והתינוק אינו עובר לתינוקייה.

כיצד מתקיים תהליך אפס הפרדה?

לאחר הלידה נותרים האם ותינוקה למשך כשעתיים בחדר הלידה, בזמן הזה מונח התינוק על אמו במה שמכונה "עור לעור" (Skin to skin). תנוחה זו תורמת רבות ליצירת הקשר הראשוני והחיבור הרגשי בין השניים, התינוק מתחמם באופן טבעי מחום גופה של האם ויונק ממנה במידה וזה רצונה. לאחר כשעתיים מובלים השניים יחד למחלקת היולדות, בליווי אחות ממחלקת יולדות וסניטר, שם עובר היילוד, לצד הוריו, את סדרת הבדיקות, המדדים, החיסונים במידה וההורים מעוניינים בכך (לא רוחצים בקבלה באפס הפרדה). לרוב, הבחירה באפס הפרדה מובילה גם לבחירה בביות מלא אולם ניתן לבחור גם בביות גמיש.

ביות מלא

ביות מלא הוא מצב שבו האם ותינוקה נמצאים יחדיו, זה לצד זו, במשך כל שעות היממה ולאורך כל תקופת האשפוז במחלקת היולדות למעט הקבלה הראשונית של התינוק בתינוקייה לאחר הלידה. בבילינסון ביות מלא יכול להתקיים בכל אחת ממחלקות היולדות (על כך בהמשך).

ביות גמיש

בביות גמיש, בנוסף לצהרים וללילה, ישנן שעות השגחה נוספות לשילוב היילוד בתינוקייה.  בבילינסון, ביות גמיש מתאפשר במחלקת יולדות ג'.
* בית החולים בילינסון מעודד את חופש הבחירה וזכות בחירת ההורים לכל שיטת ביות שיבחרו עם או בלי אפס הפרדה

מהם היתרונות באפס הפרדה?

על-פי מחקרים תינוקות השוהים לצד אימם באופן רציף מרגע הלידה מתחילים לינוק מוקדם יותר. הקרבה לאם וההנקה הראשונית תורמים להאצת רפלקס היניקה של התינוק, דבר שמקל על תהליך ההנקה גם בהמשך.

מבחינה בריאותית תינוקות ששוהים באפס הפרדה נמצאו בעלי רמת סוכר, לחץ דם וחום גוף מאוזנים יותר, כמו גם מדדים פיזיולוגיים נוספים שמתייצבים מהר יותר.
מבחינה רגשית נמצא כי הורים שבחרו באפס הפרדה גילו ביטחון עצמי רב יותר ומיומנות גבוהה יותר בבואם לטפל בתינוקם.

האם יש חסרונות לאפס הפרדה?

תהליך הלידה הוא ארוך, מורכב, מתיש ומלווה בכאב פיזי גדול. לעתים הכוחות הנפשיים והגופניים של היולדת לא עומדים לה כדי לשהות לצד תינוקה בשעות שלאחר הלידה והיא זקוקה למעט מנוחה. לכן בבית החולים לנשים בבילינסון מעודדים את חופש הבחירה של היולדת בנושא אפס הפרדה.

באילו מקרים לא מתאפשרת אפס הפרדה?

אפס הפרדה אינה מתאפשרת רק מסיבות רפואיות הקשורות ביולדת או בתינוקה. המדיניות בבילינסון היא לאפשר עד כמה שניתן את חופש הבחירה בנושא אפס הפרדה, אך ישנם מקרים שבהם הדבר אינו מתאפשר מסיבה רפואית לאם או ליילוד.

האם תיתכן אפס הפרדה בניתוח קיסרי?

ניתן לבצע תהליך אפס הפרדה עם מלווה. בתום הלידה בן הזוג או המלווה לא נפרדים לרגע מהתינוק ועוברים ביחד למחלקת יולדת שבה היולדת תתקבל
המפגש בין האם לתינוקה מתרחש בשנית במחלקת היולדות לאחר התאוששות היולדת

אפס הפרדה בבילינסון

בית החולים ליולדות בבילינסון מכיר בחשיבות הרבה של אפס הפרדה, לשם כך הוקמה בבית החולים בשנת 2015 מחלקת בוטיק מיוחדת (מחלקה ד'), המיועדת להורים שבוחרים בכך.
 כיום, בעקבות הביקוש הרב הורחבה האפשרות באפס הפרדה גם למחלקות נוספות. צוות מחלקה ד' מעודד את המלווה להישאר לצד האם ותינוקה לאורך כל שעות היממה ולשם כך קיימת בחדרים כורסה שנפתחת למיטה, עליה מוזמן המלווה לישון במהלך הלילה.

מחלקת הבוטיק נבנתה במטרה לאפשר להורים את התנאים הטובים והנוחים ביותר. כל הטיפולים מתקיימים בחדר היולדת וכך גם ביקורי הרופאים. במחלקה לא קיימת תינוקייה ומי שמעוניינת לעבור לביות חלקי תיאלץ לעבור מחלקה.

נשים המעוניינות לשהות במחלקה ד' אינן צריכות להירשם מראש והאשפוז הוא על בסיס מקום פנוי, במידה והמחלקה מלאה, ניתן ליישם אפס הפרדה ביולדות א' ובמידת הצורך גם ביולדות ב' .
 

 

 

-----------------------------------

שירותים נוספים:

טרקלין יולדות

עיבוד חווית לידה

מפגש תזונה לאחר לידה

-----------------------------------

צפי בסרטונים:

כנסים ואירועים

"בשבילחן" עם ד"ר רוני חן

-----------------------------------

התקשרי או כתבי לנו:

טלפון: 03-9376333
דוא"ל: [email protected]
ווטסאפ: 054-2089229